Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Archeologiedagen in Herselt (14 juni)

Fossielen uit onze kleiputten

Altijd al gefascineerd geweest door fossielen? Of zin om iets nieuws te ontdekken? Kom dan op vrijdag 14 juni van 19u30 tot 21u30 lokale fossielen uit Herselt bewonderen in VTC de Mixx!
De erfgoedcel ontving een schenking van fossielen van Hubert De Keyzer (vissen, krabben, slakken…) gevonden in de kleiputten van Ramsel. De verzameling is interessant omdat het ons een beeld geeft van het ontstaan van het landschap in de streek.
Naar aanleiding van deze schenking zal professor Noël Vandenberghe van de KU Leuven, afdeling geologie, een lezing geven over de geologische achtergrond van de exploitatie van klei, zandsteen en moerasijzererts in onze regio.
Een verhaal van 35 miljoen jaar geschiedenis!
Na de lezing nodigen we je uit de fossielen van dichtbij te bewonderen!
Deelnameprijs: €2 per persoon (inclusief complementair drankje, aangeboden door cultuurdienst Herselt)
Meer info kan je hier terugvinden.
Tot dan!

 

Design & development by Common Ground