Prinsheerlijk platteland

Waar Demer en Nete elkaar omarmen,
Waar abdijen en kastelen het landschap kleuren

Waar de natuur stilte en rust uitademt,
Waar de Witte en dwaallichten rondzwerven

Waar de Kempen kriebelen aan de Hagelandse heuvels,
Waar prinsen, witheren en boeren schrijvers inspireren.

Klankenstroom 2017

Het festival Klankenstroom laat klassieke muziek ruisen en razen in de Merode. Klankenstroom verwelkomt je op plaatsen waar het historisch erfgoed en de natuur een bijzondere plaats innemen. Met het thema stilte word je op verrassende wijze door zes gemeenten van de Merode geloodst. Herselt, Diest en Tessenderlo kwamen reeds in het voorjaar aan bod. In Westerlo, Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem kan je dit najaar genieten van een gevarieerd programma.

www.klankenstroom.com

Westerlo – 1 oktober

Op zondag 1 oktober is het bruisend stil in Westerlo.

De dag start met een yogasessie voor volwassenen met de klanken van een geluidskunstenaar in de Academie.
In de namiddag verwelkomt ‘Ensemble A’ je met klassieke muziek in Lokaal Dienstencentrum TerHarte. Ondertussen tovert Musica met een collectief jonge geluidskunstenaars de Grote Markt en ’t Riet om tot een actueel klankenbos. In de muziekacademie verdiepen leerlingen zich in het werk van Eric Satie. Daarnaast brengt Ben Van Nespen muzikale interventies op het orgel in de Sint-Lambertuskerk.
Als afsluiter is er in de Sint-Lambertuskerk een ingetogen programma rond een van de mooiste cantates van Johann Sebastian Bach.

Info en tickets: https://www.westerlo.be/primaire-links/e-loket/tickets-cultuurvoorstellingen-de-zoerla

Aarschot – 22 oktober

In Aarschot gaat Klankenstroom op zondag 22 oktober door met een programma voor de hele familie.

De dag start met een familie-yogasessie, live begeleid door gambiste Romina Lischka. Zij zet nadien, terwijl er kindvriendelijke hapjes en drankjes geserveerd worden, haar ontdekkingstocht van de viola da gamba verder.
Aansluitend kunnen families op zoek gaan naar het meest ‘stille’ instrument. Daarnaast zijn er nog leuke randactiviteiten zoals een uitdagende vocale workshop door Els Mondelaers. Het belooft dus een muzikaal spektakel van formaat te worden voor heel het gezin.

Info en tickets: https://www.hetgasthuis.be/voorstelling/954/klankenstroom

Scherpenheuvel-Zichem – 12 november

Op zondag 12 november kan je Klankenstroom beleven in Scherpenheuvel-Zichem.

In de Sint-Pieterskerk van Testelt wordt Winterreise van Franz Schubert opgevoerd met tenor Gilles Van der Linden. Een fascinerende, muzikale reis voor de hele familie.
Het concert in de Sint-Pieterskerk is de grand finale van een hele dag activiteiten. De dag wordt ingezet op de Ezelboerderij De Hoef in Messelbroek met een familie-yogasessie begeleid met een soundscape. Het tweede luik bestaat uit een avondwandeling langs de Demer met start aan zaal De Keyt in Messelbroek en aankomst aan het parochiehuis in Testelt.

Info en tickets: https://www.westerlo.be/nieuws/festival-klankenstroom

Bekijk de locatie op de kaart »

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Design & development by Common Ground