Prinsheerlijk platteland

Waar Demer en Nete elkaar omarmen,
Waar abdijen en kastelen het landschap kleuren

Waar de natuur stilte en rust uitademt,
Waar de Witte en dwaallichten rondzwerven

Waar de Kempen kriebelen aan de Hagelandse heuvels,
Waar prinsen, witheren en boeren schrijvers inspireren.

Merodehappening 2018

De jaarlijkse belevenis voor liefhebbers van het Merodegebied strijkt in 2018 neer in Westmeerbeek !

Op zondag 16 september 2018 vind je van 13u00 tot 18u00 de gesmaakte ingrediënten van de Merode in Westmeerbeek . Je maakt kennis met de troeven van de Merodegemeenten Aarschot, Diest, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo.

De streek- en beleefmarkt vind je in het centrum van Westmeerbeek. Schuif aan bij de heerlijke streektafel voor een drankje of hapje uit de Merode. Een verfrissend biertje, smakelijke hapjes, zoete streekkoekjes of dampende koffie… er is voor ieder wat wils! Verken het toeristische aanbod van de Merode bij de onthaalstand en maak kennis met verenigingen en ondernemers uit ons Merodegebied. Straatartiesten en –muzikanten zorgen voor een gezellige sfeer. Ook voor kinderen wordt heel wat animatie op maat voorzien.

Via een wandeling langs de Grote Nete kom je terecht in het sprookjesachtige Hof Ter Borght. Daar kan je de stilte en rust die de Merode te bieden heeft op verschillende manieren beleven. Daarnaast zorgen volksspelen, KUBB, een kinderboerderij en nog meer verrassingen ervoor dat je je er geen moment verveelt!

Geniet van al het moois en lekkers uit het prinsheerlijk platteland de Merode, jou gebracht door verenigingen en ondernemers uit de streek!

Praktisch:

  • Zondag 16 september 2018 van 13u00 tot 18u00
  • Waar? Centrum Westmeerbeek (Netestraat) en Hof Ter Borght
  • Gratis toegang
Merodehappening 2018 Folder

Bekijk de locatie op de kaart »

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Design & development by Common Ground