Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Informatie

Hier vind ik informatie over het landschapspark

Landschapspark de Merode is een groot gebied, waar heel wat te beleven valt. Op deze website geven we je een voorproef van heel het aanbod, maar dat gaat verder dan dat. Voor extra informatie kan je best even binnenstappen in de lokale infokantoren en daar je persoonlijke uitleg vragen.

Naast adressen van infokantoren bieden we je hier ook een overzicht van de onthaalzones en parkings, zodat je op een aangename manier aan kan komen in de Merode.

Landschapspark de Merode is ook een gebied dat nog volop in ontwikkeling is. Soms worden er werken uitgevoerd in delen van het gebied en worden delen ervan afgesloten. Hier vind je ook de nodige informatie over deze werken.

In de kijker

Locaties

Bekijk alle locaties op de kaart »

Filter hier je keuze uit:

  • Onthaal en parkeren
  • Projectwerken in de streek
  • Toeristische infokantoren
Design & development by Common Ground