Prinsheerlijk platteland

Waar Demer en Nete elkaar omarmen,
Waar abdijen en kastelen het landschap kleuren

Waar de natuur stilte en rust uitademt,
Waar de Witte en dwaallichten rondzwerven

Waar de Kempen kriebelen aan de Hagelandse heuvels,
Waar prinsen, witheren en boeren schrijvers inspireren.

De TAPAS

Wat valt er te eten?

Het bruist op je bord en in je glas

 

Het kloppend hart van het Tapasfestival is het Merode pop-up restaurant. Elke dag bereidt een andere kok uit het Merodegebied lekkere tapas. Elke dag 3 kleine tapas (met een prijs tussen 4 en 8€). Geen Spaanse tapas, maar tapas uit onze streek, met producten van hier.

De koks zijn nog hun laatste ingrediënten aan het bijeen zoeken, verwacht wordt dat we je snel de menuutjes kunnen voorstellen!

De dagelijkse terugkomers…

Naast het restaurant kan je terecht voor een zout of zoet hapje. Elke dag maken boeren, streekproducenten en hobbykoks de lekkerste aperitiefhapjes en zoetigheden, die je kan proeven aan een zacht prijsje. Met koffie/thee of iets sterkers uit de streek.

Naast dit restaurant staat de supermarkt, een pop-up winkel met streekproducten, die elke dag open is.

De Merode ondernemers presenteren in Bar ‘Chez Jeanneke’ een menukaart met bieren, wijnen, fruitsappen en cocktails uit de streek. Deze bar serveert zelfs een eigen gebrouwen pils ‘Jeanneke’!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Design & development by Common Ground