Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Abdij Averbode

Ontdek hoe wij norbertijnen van Averbode, leven, wat ons bezielt en bezighoudt

Uitgebreide beschrijving

Spiegel van het religieuze leven.

Daar waar nu de provincies Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen elkaar ontmoeten, staat al sinds 1134 een baken van religieus leven. De abdij van Averbode is al bijna negen eeuwen een ontmoetingsplaats van mensen onderling en van mensen met God.

De zorg van de Norbertijnen voor de verkondiging van Jezus’ Goede boodschap en hun engagement voor het geluk van medemensen bouwt verder op de levensweg van hun heilige ordestichter Norbertus. Gedragen door de kloosterregel van de heilige Augustinus (†430) zetten deze religieuzen zich in voor God en voor de naaste.

De abdij is een ontmoetingsplaats voor mensen op zoek naar spiritualiteit en stilte, naar geluk en waarden, naar gebed en verinnerlijking, naar zin en hoop, naar God en medemensen.

Drie maal per dag komt de abdijgemeenschap in de kerk samen om zingend God te loven en te danken. Al deze momenten staan open voor mensen die hierbij willen aansluiten.

 

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail: info@abdijaverbode.be

Website: abdijaverbode.be

Tel: 013 78 04 40

Openingsuren:
Gebedsmomenten:
Weekdagen: 7.00 uur – 11.45 uur – 18.00 uur
Zat-, Zon-en feestdagen: 7.30 uur – 11.00uur – 18.00 uur

Design & development by Common Ground