Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Afspanning Den Eik

Laat je hier informeren over het de Merodegebied

Uitgebreide beschrijving

Hier kan u terecht voor meer informatie over de streek en over het domein de Merode. Verpozen kan bij een heerlijk streekbiertje of een hapje.

Afspanning den Eik is een horeca-complex met een brasserie, vergaderzalen, toeristisch informatiepunt en een klompenmuseum. Dit centrum fungeert als v tot de Merode. Zo is er permanent informatie te verkrijgen over het gebied, haar geschiedenis en de recreatieve mogelijkheden in de streek. Met zijn gezellig interieur en groot terras is Brasserie Den Eik een ideaal begin-en eindpunt van elke wandeling of fietstocht in de omgeving. Zowel voor een drankje, een snelle hap of een uitgebreid diner bent u er steeds welkom.

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail: info@deneik.be

Website: deneik.com

Tel: 013 78 50 42

Openingsuren:
Maandag & Dinsdag gesloten.
Keuken doorlopend open van 11u tot 21u.

Design & development by Common Ground