Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Culinaire fietstocht ‘Paters & Prinsen’

Een sportieve verkenningstocht door de Merode en tegelijk culinair genieten...

Uitgebreide beschrijving

De culinaire fietstocht ‘Paters & Prinsen’ vertrekt aan Herberg Mie Maan te Herselt. Maar geen dagvullende tocht van 55 km zonder een stevig ontbijt!

Vandaar gaat het langs fraaie en verkeersarme wegen naar het Hof van Zichem, waar je een heerlijke warme maaltijd wacht, stoofvlees met frietjes, bereid met bruin Paternosterbier, of een vegetarisch alternatief. De calorieën fiets je er opnieuw af langs de abdijen van Tongerlo en Averbode, om uiteindelijk te belanden op de Markt in Westerlo, in de schaduw van het Kasteel van Prins de Merode. Brasserie Westelhof verrast  je met een dessert van streekzoetigheid. Thuiskomen doe je bij Mie Maan, niet bij ene Stella, maar bij een Paternoster donker of tripel. Veel fietsplezier!

Praktisch:
– Periode: 15 maart tot 1 oktober 2020, dagelijks vanaf 9 uur op donderdag, vrijdag en zondag. De overige dagen kan niet wegens sluiting van één der horecazaken.
– Vertrekken doe je vanuit Herberg Mie Maan, Diestsebaan 28 in Herselt (Blauberg), waar je ontbijt klaar staat. Je ontvangt er de routebeschrijving en de bonnetjes voor de andere gerechten onderweg.
– Op donderdag is Brasserie-Restaurant Westelhof pas geopend om 16u. Gelieve daarmee rekening te houden in de planning voor het verorberen van het dessert.
– Kostprijs: €38 p.p., te betalen in het vertrekpunt. Hierin zijn begrepen een ontbijt, hoofdschotel (vlees of vegetarisch), dessert en een Paternoster (streekbier). De andere dranken niet, die reken je telkens ter plaatse af.
– Reservatie is ten zeerste aanbevolen en verplicht voor groepen vanaf 4 personen. Reserveren kan tot uiterlijk 14 uur de dag voordien.
– Houd rekening met wachttijden in de horecazaken op zon- en feestdagen.
– Los onderweg enkele makkelijke vragen op en win een geschenkbon of overnachting in een plaatselijk B&B
– Fietsverhuur (zowel gewone fietsen als e-bikes) is mogelijk mits reservatie.

Voor meer informatie en reservaties: HIER te klikken.

 

In 2020 namen meer dan 500 fietsers deel aan de culinaire fietstocht ‘Paters & Prinsen’. Uit deze fietsers zal een onschuldige kinderhand 3 namen trekken, die een overnachting met ontbijt voor 2 personen winnen voor 2020.

Dank aan onderstaande B&B’s en Hotels die de voorbije seizoen onze fietstocht steunden!
– B&B De Meren, Langdorp
– B&B Welcome Home, Laakdal
– B&B Jebola, Westerlo
– B&B Carpe Diem, Westerlo
– Hotel Hoevebeemden, Testelt
– B&B De Meren, Langdorp

IMG_1272

 

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail: info@patersenprinsen.be

Website: www.patersenprinsen.be/culinairefietstocht

Tel: 0476 90 76 30

Openingsuren:
Van 15 maart tot 1 oktober
vanaf 9 uur op donderdag, vrijdag en zondag

Design & development by Common Ground