Prinsheerlijk platteland

Waar Demer en Nete elkaar omarmen,
Waar abdijen en kastelen het landschap kleuren

Waar de natuur stilte en rust uitademt,
Waar de Witte en dwaallichten rondzwerven

Waar de Kempen kriebelen aan de Hagelandse heuvels,
Waar prinsen, witheren en boeren schrijvers inspireren.

Culinaire fietstocht ‘Paters & Prinsen’

Een sportieve verkenningstocht door de Merode en tegelijk culinair genieten...

Uitgebreide beschrijving

De culinaire fietstocht ‘Paters & Prinsen’ vertrekt aan Herberg Mie Maan te Herselt. Maar geen dagvullende tocht van 55 km zonder een stevig ontbijt!

Vandaar gaat het langs fraaie en verkeersarme wegen naar het Hof van Zichem, waar je een heerlijke warme maaltijd wacht, stoofvlees met frietjes, bereid met bruin Paternosterbier, of een vegetarisch alternatief. De calorieën fiets je er opnieuw af langs de abdijen van Tongerlo en Averbode, om uiteindelijk te belanden op de Markt in Westerlo, in de schaduw van het Kasteel van Prins de Merode. Brasserie Westelhof verrast  je met een dessert van streekzoetigheid. Thuiskomen doe je bij Mie Maan, niet bij ene Stella, maar bij een Paternoster donker of tripel. Veel fietsplezier!

Het culinaire fietsseizoen gaat jaarlijks van start op 1 maart en eindigt op 31 oktober. Vertrek is mogelijk elke dag tussen 9u en 11u, behalve op maandag, dinsdag en vrijdag (sluitingsdagen horecazaken).

Vertrekken doe je vanuit Herberg Mie Maan, Diestsebaan 28 in Herselt, waar je ontbijt klaar staat. Je betaalt er € 34 p.p. voor het ontbijt, de hoofdschotel (vlees of vegetarisch), het dessert en een Paternoster (streekbier) bij terugkeer. De andere dranken zijn niet inbegrepen, die reken je telkens ter plaatse af. Je ontvangt de routebeschrijving en de bonnetjes voor de andere gerechten onderweg.

Reservatie is ten zeerste aanbevolen en verplicht voor groepen vanaf 8 personen. Reserveren kan uiterlijk tot 14 uur de dag voordien. Houd rekening met wachttijden in de horecazaken op zon- en feestdagen. Fietsverhuur (ook elektrische fietsen) is mogelijk mits reservatie.

Elk jaar schenkt Paters & Prinsen enkele overnachtingsbons van B&B’s in de Merode weg, één nacht voor 2 personen met ontbijt. Wil je meespelen, los onderweg enkele vragen op van de zoektocht en drop je formulier in de bus bij Mie Maan.

 

Maatwerk voor groepen en bedrijven

Wil je als bedrijf sport, teambuilding en culinair genieten combineren voor de jaarlijkse bedrijfsuitstap? Wil je een ervaren gids die je vergezelt en vertelt over de streek en haar geschiedenis? Een tussenstop bij de ijs- en kaasmakerij van de Ploeg, of een proeverij van lokale bieren onderweg?

Of ben je voor familie of vrienden op zoek naar dat originele cadeau? We maken een origineel verpakt cadeaubon voor je klaar.

Bel 0476.90.76.30 of surf snel naar www.patersenprinsen.be/culinairefietstocht voor dat arrangement op maat.

IMG_1272

 

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail: info@patersenprinsen.be

Website: www.patersenprinsen.be/culinairefietstocht

Tel: 0476 90 76 30

Openingsuren:
Van 1 maart tot 31 oktober
Elke dag behalve maandag, dinsdag en vrijdag

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Design & development by Common Ground