Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Dassenaarde-Groot Asdonk

Uitgebreide beschrijving

De naam van dit gebied herinnert aan de dassen die er tot eind jaren vijftig hun burchten hadden. De das komt hier vandaag niet meer voor. Maar door de afwisseling tussen natte valleigronden en droge heuvelruggen, vind je nog wel een grote variatie aan planten en dieren.
Vanaf het Bolhuiskapelletje kijk je uit op de prachtige vallei waarin de Kleine en de Grote beek samenvloeien tot de Zwarte beek. Het oude pachthof “Bolhuis” is een typische Kempische langgevelhoeve die tot het einde van de negentiende eeuw volledig uit leem bestond.

Momenteel is er rondom steen tegenop gebouwd en kan je enkel binnenin de hoeve nog enkele restanten van de lemen muren zien. De muren van deze boerderij staan op funderingen van de streekeigen ijzerzandstenen. Deze natuurboerderij vervult een belangrijke rol bij het beheer van het omringende natuurgebied Dassenaarde. De dieren die worden ingezet bij het natuurbeheer vinden hier een onderdak.

Alle seizoenen zijn goed om het gebied te bezoeken, maar in de herfst is het op zijn mooist met de prachtige kleuren.

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail:

Website:

Tel:

Openingsuren:

Design & development by Common Ground