Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

De Vlaspit vzw

een sociaal-economische organisatie met oa. eetcafé, kaarsenmakerij, groenzorg ...

Uitgebreide beschrijving

In de schaduw van de Basiliek bevindt zich De Heerlyckheid, een voormalig hotel dat door de Vlaspit, een sociaal-economische organisatie, volledig werd gerestaureerd tot een gezellig eetcafé. Hier kan je op het tuinterras of in de tuinkamer proeven van overheerlijke streekgerechten en genieten van één van de talrijke streekwijnen of -bieren. Onze slogan is ‘Eenvoudig vers en eerlijk lekker’. Wij bieden ook catering aan met bediening. Eveneens kan je bij ons terecht voor Streekproducten – ambachtelijke kaarsen en geschenkpakketten.  Naast de brasserie heeft de  Vlaspit  een stevig uitgebouwd kaarsenatelier waar met gerecycleerde paraffine een recy-candle wordt gemaakt. Zo wil de organisatie een sociaal en duurzaam verhaal schrijven.

 

DSCN0359

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail: info@devlaspit.be

Website: http://www.devlaspit.be

Tel: 013 78 46 34

Openingsuren:
Eetcafé De Heerlyckheid is van oktober tot eind april open
van woensdag tot zondag
van 10u00 tot 18u00.
Maandag en dinsdag gesloten.

Van mei tot eind september open van dinsdag tot zondag
van 10u00 tot 19u00.
Maandag gesloten.

Design & development by Common Ground