Prinsheerlijk platteland

Waar Demer en Nete elkaar omarmen,
Waar abdijen en kastelen het landschap kleuren

Waar de natuur stilte en rust uitademt,
Waar de Witte en dwaallichten rondzwerven

Waar de Kempen kriebelen aan de Hagelandse heuvels,
Waar prinsen, witheren en boeren schrijvers inspireren.

Intur vzw

Een treintje dat in en rond Averbode tuft

Uitgebreide beschrijving

Intur vzw staat voor alle fietsers, wandelaars, avonturiers en treinliefhebbers. Het centrum van onze activiteiten bevindt zich in het mooie Averbode. Vanuit deze uitvalsbasis kunnen wij in een straal van 25 km heel wat betekenen om op een originele manier een leuke dag te organiseren. We staan in voor begeleide dag-, fiets- of wandeltochten in een prachtige omgeving met tal van mogelijkheden met culinaire accenten.

Bezienswaardigheden zoals de abdij van Averbode, de basiliek van Scherpenheuvel, het museum van Ernest Claes, de Maagdentoren en zovele andere, zorgen ervoor dat Intur vzw je een rijk aanbod kan bieden. Alles op enkele kilometers van elkaar verwijderd.

Onze topper is een treintje waarmee we op een gezellige en leuke manier de omgeving en zijn gastronomie aandoen.

Fietsers

Komt u alleen of met een hele groep, geen probleem, wij bezorgen je een degelijke fiets voor een heerlijke tocht langs onze mooie fietspaden. Fietskaarten verkrijgbaar. Voor groepen van minimum 15 personen kunnen de fietsen eventueel ook gebracht of opgehaald worden op een door jou gekozen plaats.

 

Wandelaars

Wij bezorgen je de nodige begeleiding voor een geslaagde wandeling. Of je combineert één van onze uitgestippelde, begeleide dagtochten.

Bijvoorbeeld: je start vanaf onze verzamelplaats te Averbode en brengt een bezoek aan de abdij van Averbode,  het huis van Ernest Claes, je gaat wijnproeven en eindigt met een heerlijke maaltijd (lunchpaketten verkrijgbaar). In de mooie omgeving zijn tal van mogelijkheden. Aarzel niet om ons te contacteren voor een aangepast programma!

 Treinliefhebbers

Voor verjaardagen, huwelijksfeesten, jubileums, communies, … je kunt het zo gek niet bedenken of wij bezorgen je met onze trein een onvergetelijke dag. Onze trein kan 40 passagiers meenemen. Zo geraakt iedereen samen  op een leuke en ontspannende manier op de plaats van bestemming waar het feest kan beginnen.

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail: info@inturvzw.be

Website: Intur vzw

Tel: 0479 93 46 10

Openingsuren:

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Design & development by Common Ground