Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Intur vzw

Een treintje dat in en rond Averbode tuft

Uitgebreide beschrijving

Intur vzw staat voor alle fietsers, wandelaars, avonturiers en treinliefhebbers. Het centrum van onze activiteiten bevindt zich in het mooie Averbode. Vanuit deze uitvalsbasis kunnen wij in een straal van 25 km heel wat betekenen om op een originele manier een leuke dag te organiseren. We staan in voor begeleide dag-, fiets- of wandeltochten in een prachtige omgeving met tal van mogelijkheden met culinaire accenten.

Bezienswaardigheden zoals de abdij van Averbode, de basiliek van Scherpenheuvel, het museum van Ernest Claes, de Maagdentoren en zovele andere, zorgen ervoor dat Intur vzw je een rijk aanbod kan bieden. Alles op enkele kilometers van elkaar verwijderd.

Onze topper is een treintje waarmee we op een gezellige en leuke manier de omgeving en zijn gastronomie aandoen.

Fietsers

Komt u alleen of met een hele groep, geen probleem, wij bezorgen je een degelijke fiets voor een heerlijke tocht langs onze mooie fietspaden. Fietskaarten verkrijgbaar. Voor groepen van minimum 15 personen kunnen de fietsen eventueel ook gebracht of opgehaald worden op een door jou gekozen plaats.

 

Wandelaars

Wij bezorgen je de nodige begeleiding voor een geslaagde wandeling. Of je combineert één van onze uitgestippelde, begeleide dagtochten.

Bijvoorbeeld: je start vanaf onze verzamelplaats te Averbode en brengt een bezoek aan de abdij van Averbode,  het huis van Ernest Claes, je gaat wijnproeven en eindigt met een heerlijke maaltijd (lunchpaketten verkrijgbaar). In de mooie omgeving zijn tal van mogelijkheden. Aarzel niet om ons te contacteren voor een aangepast programma!

 Treinliefhebbers

Voor verjaardagen, huwelijksfeesten, jubileums, communies, … je kunt het zo gek niet bedenken of wij bezorgen je met onze trein een onvergetelijke dag. Onze trein kan 40 passagiers meenemen. Zo geraakt iedereen samen  op een leuke en ontspannende manier op de plaats van bestemming waar het feest kan beginnen.

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail: info@inturvzw.be

Website: Intur vzw

Tel: 0479 93 46 10

Openingsuren:

Design & development by Common Ground