Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Kasteel Arendschot (Okselaar)

Uitgebreide beschrijving

Okselaar is een gehucht van Zichem, gelegen in de uiterste N.O. – hoek van de provincie Vlaams-Brabant en vormt zo de grens met provincie Limburg (gemeente Tessenderlo). De oudst gekende schrijfwijze is Osclarum. Deze dateert uit 1115 en evolueerde naar Oxslare in 1208.
De Ferrariskaart uit 1778 vermeldt Groot- en Klijn Oxselaer, en op de parochiekaart van Averbode (1803) lezen we Oxelaer. We zijn dan niet ver af van de moderne schrijfwijze Okselaar.

Het kasteel Arendschot en Villa Bosquet zijn twee prachtige gebouwen, die we kunnen terugvinden in de bossen van Okselaar. De laatste villa zie je, als je met je gezicht naar het witte poortje van de eerste figuur staat, schuin links voor je.
De familie Bosquet vervulde trouwens een belangrijke rol in de ontwikkeling en samenleving van Okselaar.

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail:

Website:

Tel:

Openingsuren:

Design & development by Common Ground