Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Kasteel van Prins de Merode

Waterburcht in Westerlo

Uitgebreide beschrijving

Het kasteel van Prins de Merode valt op door zijn zuivere en sobere architectuur. Het oudste gedeelte, de donjon of vestingtoren dateert uit de middeleeuwen. In de 16de eeuw werd vóór de donjon de binnenkoer aangelegd en werd het kasteel uitgebreid met zijvleugels en hoektorens. Het neerhof met hoeve, bedrijfsgebouwen en dienstvertrekken voor het personeel en soldaten dateert uit de 16de en 17de eeuw. De verbouwingswerken in de 18de eeuw moesten van het kasteel een aangename residentie maken.

Het kasteel is, op een korte onderbreking na, steeds in het bezit geweest van de familie de Merode. Momenteel wordt het kasteel nog steeds bewoond door afstammelingen van het oude geslacht. Op de website www.kasteel-westerlo.be lees je meer over het kasteel.

Het kasteel en het park zijn uitsluitend toegankelijk tijdens de kasteelfeesten die jaarlijks worden georganiseerd tijdens het eerste volledige weekeinde van juli.

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail:

Website: Kasteel van Westerlo

Tel:

Openingsuren:
Het kasteel en het park zijn uitsluitend toegankelijk tijdens de jaarlijkse kasteelfeesten.

Design & development by Common Ground