Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Hof Ter Borght

Een classicistisch kasteel aan de rand van Westmeerbeek

Uitgebreide beschrijving

Hof ter Borght is een kasteel aan de rand van het Antwerpse dorp Westmeerbeek. Het kasteel en het kasteelpark zijn beschermd als monument, net als de bijhorende aalmoezenierswoning. In 1831 is Hof ter Borght een commandopost geweest van Leopold I, de eerste koning van België.

Het classicistische kasteel werd gebouwd in 1780. In 1859 werd het geheel samen met onder meer de pachthoeve verkocht aan baron A.C.N. de T’Serclaes.

De site van Hof Ter Borght is een 20 ha groot kasteeldomein dat gelegen is aan de Grote Nete, vlakbij de dorpskern van Westmeerbeek, een deelgemeente van Hulshout.

Het bestaat uit een laat 18de-eeuws hoofdgebouw, dat aan de voorzijde symmetrisch geflankeerd wordt door twee lagere, 19de-eeuwse zijvleugels en enkele bijgebouwen, waaronder een prachtige en quasi unieke orangerie. Het omliggende park omvat een vijver met eiland en historische eendenkooi, prachtige oude bossen rondom de oude Netearm en een voormalige ijskelder. Dit landschapspark zal binnen de publiek-private samenwerking en onder coördinatie van Kempens Landschap tijdens de komende jaren terug in ere hersteld worden en ontsloten worden voor het publiek.

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail:

Website:

Tel:

Openingsuren:
Momenteel niet toegankelijk

Design & development by Common Ground