Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Klompenmuseum Den Eik

Maak in Laakdal kennis met een uitgestorven industrie en het klompenbelevingspad

Uitgebreide beschrijving

Steeds minder mensen zijn vertrouwd met klompen. Na de Tweede Wereldoorlog worden ze massaal vervangen door ander schoeisel. Nu zijn we al zover dat de generaties die nu geboren worden er helemaal niet meer mee vertrouwd zijn. Ook de klompenmaker is een uitstervend ras, alhoewel … Dat geldt niet voor dit museum. Sinds 1988 bestaat in Laakdal een Klompenmuseum. De Vrienden van het Museum vzw richtten het op als eerbetoon en herinnering aan de klompenmakers die in de 19de en de 20ste eeuw Laakdal en omstreken van schoeisel voorzagen. Vooral de deelgemeente Vorst, waar het museum oorspronkelijk gevestigd was, was een Mekka van de klompennijverheid met export in de hele regio. Het museum biedt een overzicht van de ambachtelijke en de mechanische klompenmakerij, men kan er klompen kopen …

Klompenbelevingspad

In het bos achter het klompenmuseum is er het “klompenbelevingspad”.

Bezoekers kunnen hier klompen ontlenen en het lopen op klompen ten volle ervaren tijdens een tocht door het bos over verschillende ondergronden en avontuurlijke belevingselementen.

Voor zij die nooit klompen hebben gedragen een unieke gelegenheid om eens te voelen wat het betekent om op klompen te lopen. Voor de ouderen onder ons een hernieuwde kennismaking met schoeisel uit lang vervlogen tijd met bijhorende herinneringen en sterke verhalen.

Het klompenmuseum en het klompenbelevingspad bieden samen een uniek totaalpakket voor een leuke uitstap ALL in = 2.5 u.

Opgelet: breng ook een extra paar dikke sokken mee.

Het klompenbelevingspad is een initiatief van Kempens Landschap vzw.

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail: klompenmuseum@hotmail.com

Website: klompenmuseum.be

Tel: 013 66 26 55

Openingsuren:
Individueel.
Vanaf het laatste weekend van maart tot 31 oktober:
elke zaterdag en zondag, van 13.30 tot 17.30 uur.

Groepen: gans het jaar door. vooraf aanmelden.

Design & development by Common Ground