Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Lindehoning de Merode

Het beste van de Merode-lindedreven

Uitgebreide beschrijving

Ik heb reeds vanaf mijn jeugd aandacht voor al wat er leeft in de natuur ,maar door een drukke beroeps- en politieke carrière ontbrak mij de tijd om daar veel mee bezig te zijn.

Ook de uitspraak van Albert Einstein dat de mensheid in gevaar is en van honger zal omkomen als bijen zouden verdwijnen, maakte grote indruk op mij.

Nu ik vijf jaar geleden wat meer tijd kreeg en ik heel wat had gelezen over het boeiend leven van de honingbij heb ik besloten om imker te worden. Ik volgde een cursus voor beginnende imker en samen met een begeleidende coach ben ik in 2012 gestart met 2 bijenvolken. Ik heb mij ook meteen laten registreren bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen waarmee ik borg sta voor een juiste behandeling van de geproduceerde honing.

Dankzij de goede begeleiding en veel inzet ben ik intussen gegroeid tot 13 kasten.

Ik heb het geluk dat mijn kasten in Tongerlo-Westerlo staan .Op korte afstand zijn de vele lindebomen aan de abdij langs de Gewestweg en langs de Boerenkrijglaan een goede haalbron voor mijn bijen. De abdij- en Merodelindes zijn dan ook de grondstof voor echte Westelse Merodehoning

De opgehaalde lindehoning wordt meestal begin juli uit de kasten gehaald.Het bewerken van de uitgehaalde honing gebeurd met grote zorg en volgens de strenge regels van het Federaal Agentschap. Of het nu honing betreft voor eigen gebruik, voor mijn familie en vrienden of voor de verkoop, ik vind dat zulk een fantastisch product met al zijn eigenschappen voor onze gezondheid moet voldoen aan de strengste hygiënische voorwaarden.

Deze lindehoning heeft een fantastische smaak, is bovendien een rijke basis voor gezonde voeding en geproduceerd volgens strenge regel. Het geeft bovendien als natuurlijk antibioticum een grote bescherming tegen tal van aandoeningen en ziektekiemen.

Op die manier wil ik ,samen met mijn bijtjes, een bijdrage leveren voor de algemene voedselproductie., Ik wil ook voor mijn eigen gebruik en ook voor anderen gebruikers een geweldig smakelijk en gezond product maken. Ik geniet bovendien elke dag van het boeiende leven van de honingbij.

Naast de lindehoning uit de Merode, produceren mijn bijtjes ook kersenbloesem- en acaciahoning.

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail: roger.vrindts@skynet.be

Website:

Tel: 0476 35 35 46

Openingsuren:
Op afspraak

Design & development by Common Ground