Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Ne Flierefluiter – Westelse tripel

Het bier is gebrouwen naar een oud recept dat na het sluiten van de plaatselijke brouwerij onder het stof verdwenen was.

Uitgebreide beschrijving

Op 14 mei 1982 werd de Westelse tripel boven de doopvont gehouden en kreeg de naam ‘ne Flierefluiter’ mee. Het bier is gebrouwen naar een oud recept dat na het sluiten van de plaatselijke brouwerij onder het stof verdwenen was.

In de geschiedenis heeft er altijd een zekere naijver bestaan tussen Westerlo en de omliggende gemeenten. Inwoners van de omliggende gemeente noemden Westerlo ‘ ‘t achterwerk van Brussel’ en haar inwoners ‘Flierefluiters’. In Westerlo woonde

immers de adellijke familie de Merode en men gebruikte er voorname benamingen. Vandaar de benaming ‘ne Flierefuiter’ voor dit bier. Het is een goed gevoel, een flierefluiter te zijn, dat proef je.

 

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail: neflierefluiter@fisser.be

Website:

Tel: 014 54 44 70

Openingsuren:

Design & development by Common Ground