Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Parking Zuid Hertberg

Uitgebreide beschrijving

Infrastructuurwerken in Hertberg

Wie regelmatig een ommetje maakt in Hertberg heeft het ongetwijfeld al gemerkt: in het bos werden werken uitgevoerd voor het herstel van de natuur. Open plekken werden gecreëerd, streekeigen struiken en bomen werden aangeplant en vennen werden hersteld waardoor de natuur nieuwe kansen krijgt.

Sinds augustus 2012 zijn de infrastructuurwerken in Hertberg gestart. De werken, een samenwerking tussen de Vlaamse Landmaatschappij, provinciale groendomeinen regio Kempen, het Agentschap voor Natuur en Bos en de gemeente Herselt, zorgen ervoor dat de bezoeker, recreant en bewoner nog ‘prinsheerlijker’ zal kunnen genieten in de Merode.
De werken moeten ervoor zorgen dat de verkeersveiligheid verhoogt en dat er een beter aanbod voor de fietser, ruiter en wandelaar komt. De paden die momenteel in slechte staat zijn worden verbeterd zodat de verschillende recreanten een aangepast pad krijgen. Specifiek voor mindermobielen en gezinnen met kinderwagens wordt er een aangepast pad door het bos aangelegd in bio-asfalt

Aan de zuidelijke parking langs de Diestsebaan komt parkeergelegenheid  voor ruiters en trailers.

Op de parkings en aan de onthaalzone maken oude infoborden en zitbanken plaats voor nieuwe, comfortabele infrastructuur in de typische huisstijl van de Merode. Zo kan de recreant op een vlotte manier het bos verkennen en op de mooiste plekjes in alle rust genieten van het landschap.

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail:

Website:

Tel:

Openingsuren:

Design & development by Common Ground