Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Paters en Prinsen

Paters en Prinsen heeft zijn hart verloren aan het mooie land tussen Nete en Demer.

Uitgebreide beschrijving

Het bedrijf(je) Pater en Prinsen heeft zijn hart verloren aan het mooie land tussen Nete en Demer. Prachtige bossen om in te wandelen of te fietsen. Monumentale abdijen en kastelen, Willem Elsschot en Ernest Claes. Heerlijke adresjes om te smullen of te slapen… Bij deze uitzonderlijk mooie regio horen uiteraard ook lekkere dingen die je allemaal kunt proeven in de vele restaurants en brasseries. Zo is er ook de Paternoster, een heerlijk bruin streekbiertje dat je net als zijn blonde opvolger op een van de talloze terrasjes in de streek kan degusteren. De Paternoster werd ontwikkeld en op de markt gebracht door Paters en Prinsen, die zich wil inzetten om de regio tussen Nete en Demer nog meer in de kijker te plaatsen.

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail: info@patersenprinsen.be

Website:

Tel: 0476 90 76 30

Openingsuren:

Design & development by Common Ground