Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Stiltewandeling Gerhagen

Een oase van rust in Gerhagen - Tessenderlo

Uitgebreide beschrijving

In Gerhagen hoor je vaak alleen het fluiten van vogels en het ruisen van de bomen in de zachte wind. Een échte oase van rust in ons drukke, lawaaierige leven…
Daarom wordt dit prachtige stukje natuur als eerste in Vlaanderen beloond met een officieel kwaliteitslabel van ‘stiltegebied’. Zo weet iedereen: hier is het heerlijk stil en kan je tot rust komen. In Gerhagen zijn er 2 stiltewandelingen (3,5 km of 6 km) waar je ook tot rust kan komen op één van de stille elementen die je onderweg tegenkomt. Om helemaal te ‘verstillen’ kan je in het bosmuseum een stilterugzakje uitlenen met mooie teksten, opdrachten en stille hulpmiddeltjes. Het is trouwens sowieso een aanrader om je wandeling te starten in de geluidscabine van het bosmuseum. Hier kan je ook de gratis wandelkaart van het stiltepad verkrijgen of download de kaart hieronder.

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail:

Website:

Tel:

Openingsuren:

Design & development by Common Ground