Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Wandelnetwerk de Merode

Ruim 500 kilometer wandelen in het prinsheerlijk platteland

Uitgebreide beschrijving

Het wandelnetwerk de Merode, dat is ruim 500 kilometer wandelen in het prinsheerlijk platteland. Een fantastische brok groen in het grensgebied van de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg.

Je kan het wandelnetwerk de Merode gebruiken om een wandeling uit te stippelen. Je bepaalt zelf de afstand en het karakter van je wandeling. De ene keer wandel je over vochtige paadjes langs de mooiste natuurplekjes, de andere keer ontdek je de abdij van Tongerlo of de kastelen de Merode. De rood-witte borden met de nummers van de knooppunten houden je steeds op het juiste pad. Het wandelnetwerk heeft vele mogelijkheden voor de gelegenheidswandelaar, maar ook voor de meer ervaren wandelaar.

De wandelkaart en de ondernemersbrochure, bevat eveneens een inspiratieboekje met 6 themalussen langs het netwerk en heel wat praktische info.

Wandelkaarten aankopen of bestellen doe je hier: Wandelkaart kopen

Via wandelknooppunt.be stippel je makkelijk én snel wandelroutes uit in het wandelnetwerk de Merode.

Op de kaart bekijken »

Praktisch

E-mail:

Website: wandelknooppunt.be

Tel:

Openingsuren:

Design & development by Common Ground