Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

de Merode ONROEREND ERFGOED

Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst De Merode (IOED)

De IOED de Merode werd in 2017 opgericht als een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de gemeenten Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo, Westerlo, Herselt, Hulshout en Laakdal.

DE IOED de Merode werd door het Agentschap Onroerend Erfgoed Vlaanderen erkend als een intergemeentelijk samenwerkingsverband dat zich inzet voor het behoud, beheer en de ontsluiting van Landschappelijk, bouwkundig en archeologisch erfgoed.

De IOED de Merode is het lokale aanspreekpunt voor publieke en private eigenaars van onroerend erfgoed, architecten, projectontwikkelaars en verenigingen die advies of informatie wensen over onroerend erfgoed binnen het Merodegebied.
Ben je specifiek op zoek naar meer informatie over onroerend erfgoed in de Merode?
Volg dan deze link: https://geertsmelissa.wixsite.com/ioeddemerode

CONTACT

de Merode onroerend erfgoed/IOED de Merode

Melissa Geerts
coördinator/erfgoedconsulent

melissa.geerts@de-merode.be
M +32 478 39 06 55
Pater Beckxstraat 3, 3271 Zichem

Design & development by Common Ground