Prinsheerlijk platteland

Waar Demer en Nete elkaar omarmen,
Waar abdijen en kastelen het landschap kleuren

Waar de natuur stilte en rust uitademt,
Waar de Witte en dwaallichten rondzwerven

Waar de Kempen kriebelen aan de Hagelandse heuvels,
Waar prinsen, witheren en boeren schrijvers inspireren.

Praktisch

Enkele praktische dingen

Waar worden de tapas de Merode geserveerd?

Alle activiteiten gaan door of vertrekken vanaf het Kasteelpark van Jeanne de Merode, Boerenkrijglaan 61 te Westerlo. Alle evenementen en optredens tijdens het Tapasfestival zijn gratis, tenzij expliciet anders vermeld op de website. Er is gratis WIFI op het festivalterrein!

Bereikbaarheid:

Parkeren kan je het vlotste aan de parkings van de gemeentelijke sporthal (Kasteelpark 6, Westerlo), je bereikt het Tapas-festival dan langs de achterzijde.

Kom je met de fiets, dan plan je je tocht best via een online routeplanner en stippel je je tocht zo uit dat je op knooppunt 83 uitkomt in Westerlo.

Kom je met het openbaar vervoer, dan gebruik je best de routeplanner van De Lijn. Je gebruikt dan ‘gemeentehuis Westerlo’ als einde van de rit of zoekt naar de haltes ‘Merodedreef’ of ‘Merodedreef Boerenkrijgl.’, deze liggen vlak naast het festival.

 

Wie zijn we?

Het Tapasfestival de Merode is een initiatief van de vzw de Merode Ondernemers (vzw dMO), uit de 9 Merodegemeenten Laakdal, Herselt, Westerlo, Diest, Aarschot, Hulshout, Geel, Scherpenheuvel-Zichem en Tessenderlo. dMO wil onze streek op de kaart willen zetten als een attractieve en aangename streek om te wonen, maar ook om te verblijven als toerist. De vzw dMO streeft ernaar om zoveel mogelijk producten en initiatieven uit eigen streek te promoten.

Vzw de Merode Ondernemers

Polderstraat 11

2260 Westerlo

Mail.dmo@telenet.be

 

De vzw de Merode Ondernemers bedankt het gemeentebestuur van Westerlo voor haar hulp en logistieke steun aan de Tapasfestival.

Interesse?

We zijn steeds op zoek naar nieuwe en dynamische ondernemers. Neem contact op met onze voorzitter Dominique Brokken, die hier op het festivalterrein rondloopt. Of breng een bezoekje aan Brasserie/Restaurant het Westelhof, Polderstraat 11 te Westerlo. Of mail naar mail.dmo@telenet.be .

Vrijwilligers staan voor je klaar

Elke dag komt een groep van 15 à 20 vrijwilligers ons bijstaan om alles in goede banen te laten lopen. Deze mensen staan aan de tap, helpen bij het tapasrestaurant, halen alle lege glazen en borden op, en doen de afwas. Wat ze niet doen, is bediening aan tafel. We vragen om zelf uw gerechtjes en drankjes te bestellen (zie plattegrond).

Elke vereniging krijgt een vergoeding per dag dat ze komen helpen. Deze centen gaan naar de clubkas.

 

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Design & development by Common Ground