Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Praktijkboek 10 jaar de Merode

Praktijkboek 10 jaar de Merode
827 Downloads

In het ‘praktijkboek 10 jaar de Merode’ kijkt de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) uitgebreid terug op de realisaties van de afgelopen tien jaar in het prinsheerlijke gebied de Merode. Meer dan dertien jaar heeft de VLM samen met andere partners in dit plattelandsgebied geïnvesteerd om het landschap, de natuur, de cultuur, het toerisme, de recreatie én de lokale economie van de streek een duurzame duw in de rug te geven. De inrichting van Beeltjens-Kwarekken, de Poort Gerhagen en de Poort Averbode staan in de kijker. De aanleiding van de publicatie is de overdracht van de coördinatierol van VLM naar de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Je kunt het boek online bekijken en downloaden op deze link

https://www.vlaanderen.be/nl/publicaties/detail/praktijkboek-de-merode-een-decennium-prinsheerlijke-projecten 

 

Design & development by Common Ground