Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Stiltewandeling Gerhagen

Genieten van natuur en stilte

In ons dichtbevolkte land zwaait lawaai de plak: voorbijrazende verkeer, loeiharde muziek… Steeds meer snakken we naar stilte en rust. Het stiltegebied in Gerhagen is het eerste door de Vlaamse Overheid met een kwaliteitslabel beloonde stiltegebied in Vlaanderen. Tijdens je wandeling op het stiltepad wordt het een beetje stil rond en misschien ook wel in je hoofd.

Je start je stiltewandeling aan het Bosmuseum (Zavelberg 10, Tessenderlo), waar je een korte stiltetentoonstelling kan bezoeken en het effect van geluid en stilte kan ervaren in de geluidscabine. In het bosmuseum kan je ook een gratis rugzakje uitlenen met spulletjes om nog extra tot rust te komen.

Ben je met een groep, maar wil je toch de rust ervaren? Ga dan eens op stap met een stiltegids, die je kan reserveren via het nummer 011 26 54 86

Dit stiltepad is geen gewoon wandelpad. Hier wandel je in alle rust, laat je alle elementen op je inwerken en kom je tot bezinning. Tijdens je wandeling kom je enkele stilte- en rustplekjes tegen om even te genieten, te kijken of te luisteren.

In het bosmuseum kan je, als je dat wil, een rugzakje uitlenen met enkele spulletjes die je nog meer helpen om tot rust te komen in deze drukke wereld. Hier kan je ook gratis de wandelkaart van het stiltepad krijgen.

  1.  3,5 km

Praktisch

Periode:

Locatie : Bekijk de locatie op de kaart »

Design & development by Common Ground