Prinsheerlijk platteland

Waar Demer en Nete elkaar omarmen,
Waar abdijen en kastelen het landschap kleuren

Waar de natuur stilte en rust uitademt,
Waar de Witte en dwaallichten rondzwerven

Waar de Kempen kriebelen aan de Hagelandse heuvels,
Waar prinsen, witheren en boeren schrijvers inspireren.

Stiltewandeling Gerhagen

Genieten van natuur en stilte

In ons dichtbevolkte land zwaait lawaai de plak: voorbijrazende verkeer, loeiharde muziek… Steeds meer snakken we naar stilte en rust. Het stiltegebied in Gerhagen is het eerste door de Vlaamse Overheid met een kwaliteitslabel beloonde stiltegebied in Vlaanderen. Tijdens je wandeling op het stiltepad wordt het een beetje stil rond en misschien ook wel in je hoofd.

Je start je stiltewandeling aan het Bosmuseum (Zavelberg 10, Tessenderlo), waar je een korte stiltetentoonstelling kan bezoeken en het effect van geluid en stilte kan ervaren in de geluidscabine. In het bosmuseum kan je ook een gratis rugzakje uitlenen met spulletjes om nog extra tot rust te komen.

Ben je met een groep, maar wil je toch de rust ervaren? Ga dan eens op stap met een stiltegids, die je kan reserveren via het nummer 011 26 54 86

Dit stiltepad is geen gewoon wandelpad. Hier wandel je in alle rust, laat je alle elementen op je inwerken en kom je tot bezinning. Tijdens je wandeling kom je enkele stilte- en rustplekjes tegen om even te genieten, te kijken of te luisteren.

In het bosmuseum kan je, als je dat wil, een rugzakje uitlenen met enkele spulletjes die je nog meer helpen om tot rust te komen in deze drukke wereld. Hier kan je ook gratis de wandelkaart van het stiltepad krijgen.

  1.  3,5 km

Praktisch

Periode:

Locatie : Bekijk de locatie op de kaart »

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Design & development by Common Ground