Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

900 jaar norbertijnen in de Merode

nieuwe fiets-en wandelbrochures: ontdek de norbertijnen in de Merode!

Toen de Heilige Norbertus, als door een bliksem van zijn paard geworpen, zijn eerste volgelingen achter zich schaarde, had hij wellicht nooit kunnen vermoeden dat 900 jaar later —te midden van een pandemie zelfs— zijn erfenis wereldwijd gevierd zou worden. De voorbije eeuwen hebben de norbertijnen ook hun stempel gedrukt op ons mooie Merodegebied, tot op de dag van vandaag. Samen met de abdijgemeenschappen van Averbode en Tongerlo nodigen wij je van harte uit om ter plaatse hun boeiende geschiedenis en de vele sporen van hun rijke culturele en geestelijke erfgoed te ontdekken.

Met deze fiets- en wandelbrochures zetten we je letterlijk op weg. De routes leiden je langs abdijen en kerken, maar ook langs talrijke minder bekende erfgoedparels. Kleine kapelletjes, indrukwekkende molens, prachtige pastorieën, oude hoeves en schuren,… allemaal getuigen ze over de invloed van de norbertijnen op het leven van alledag. Al even historisch is de fraaie natuur in het landschapspark de Merode. Bewonder onderweg de eeuwenoude naald- en loofbossen, de uitgestrekte heidegebieden langs eindeloze paden door akkers, rivieren, moerassen en broeken. Onder de blote hemel weerspiegelen zij de rust en de stilte van de abdijen. Of het nu een vertrouwde omgeving, een vernieuwde kennismaking of een eerste indruk is, een beleving wordt het sowieso.

Meer info en routes: www.norbertijnenindemerode.be

Praktisch

Periode: 2021

Locatie : Bekijk de locatie op de kaart »

Design & development by Common Ground