Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

VERZAMEL 6 STEMPELS…

...en maak kans op een Merode-bon van 50 euro of de hoofdprijs, een feestarrangement van 600 euro, helemaal op jouw maat!

Meedoen is heerlijk, want je wandelt en fietst langs heel wat belevingen in een prachtige regio. Je maakt bijzondere stops, langs een bakkerij, een café, een ezelhouder, een prachtig gelegen B&B… en je verzamelt er stempels.

Dit jaar vieren we 900 jaar norbertijnen in landschapspark De Merode, de broederorde van de abdij van Averbode en van Tongerlo. De norbertijnen drukken tot en met vandaag hun stempel op het Merode-gebied.  Ze verwelkomen jou graag in hun regio, in het gezelschap van een boeiende schare lokale ondernemers, die een Merode-label dragen. De ondernemers kregen dit label omdat ze zich met hun product of dienst verbinden aan landschapspark de Merode en de perfecte ambassadeurs zijn van dit prachtige gebied!

Ontdek het zelf en fiets- en of wandel met deze verzamelkaart langs de houders van het belevingslabel ‘de Merode’. Dat kan je doen aan de hand van de nieuwe fiets- en wandelbrochures ‘900 jaar norbertijnen in de Merode’. De tochten in deze brochures gaan langs het uitgebreide erfgoed en je vindt er boeiende historische informatie voor onderweg.

Meer informatie over de deelnemende Merode-labelhouders en hun locaties vind je hier: norbertijnenindemerode.be

Praktisch

Periode: 1 juli 2021 - 31 december 2021

Locatie : Bekijk de locatie op de kaart »

Design & development by Common Ground