Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Wandelen in de Merode

Prinsheerlijk wandelen langs abdijen en kastelen

Wist je dat het wandelnetwerk de Merode niet enkel één van de eerste in zijn soort was, maar dat het ook één van de populairste wandelnetwerken van Vlaanderen is?
Van dat alles merk je echter haast niets als je aan het wandelen bent. De uitgestrektheid van het hele netwerk  garandeert de nodige rust en ruimte tijdens je wandeling.
Wandelen in de Merode doe je aan de hand van het gekende knooppuntensysteem, de begeleidende kaart ervoor kan je kopen in één van de infokantoren of online
Wil je je wandeling op een eenvoudige manier uitstippelen, afprinten of delen met vrienden, dan kan je terecht op de online routeplanner , waar het wandelnetwerk de Merode niet voor niets het nummer één heeft gekregen.
We wensen je alvast veel wandelplezier en horen graag je opmerkingen of kijken uit naar je foto’s, die nog steeds op onze facebook-pagina kan opladen!

Praktisch

Periode:

Locatie : Bekijk de locatie op de kaart »

Design & development by Common Ground