Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Abdijproducten Averbode op de markt

 

Sinds haar oprichting in 1134 vormt de Abdij van Averbode – gelegen op de grens van de Kempen en het Hageland – een kruispunt van werelden. Eeuwenlang al verbindt zij het spirituele leven met een engagement gericht op de bredere samenleving. Ook vandaag is de abdij voor velen een plaats van stilte en reflectie. De abdijgemeenschap koestert waarden als authenticiteit en harmonie en kent een lange traditie van duurzame productie van voedsel en drank. Zo herbergde de Abdij van Averbode gedurende eeuwen een bakkerij, kaasmakerij en brouwerij. En tot op vandaag levert zij met haar melkveehoeve een bijdrage aan verantwoorde landbouw.

De abdijgemeenschap heeft besloten haar eeuwenoude economische activiteiten op een nieuwe en eigentijdse wijze in te vullen en lanceert een korf met kwaliteitsvolle producten: brood, kaas en bier. De opbrengsten hiervan zal de abdij besteden aan caritatieve projecten, educatieve publicaties met een sociale meerwaarde en erfgoedprojecten te Averbode. De abdij verlangt dat de merknaam Abdij Averbode garant staat voor smaakvolle, artisanale en gezonde producten en gaat daarom een samenwerking aan met de zorgvuldig gekozen partnerbedrijven La Lorraine Bakery Group, Milcobel en Brouwerij Huyghe. Net zoals de abdij dragen zij duurzaamheid en authenticiteit hoog in het vaandel. Bezield en gelouterd door een lange abdijgeschiedenis brengt deze korf met voedsel en drank mensen samen om in harmonie te genieten van een unieke smaakervaring. En zo één te worden met het moment.

Bekijk de locatie op de kaart »

Design & development by Common Ground