Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Atelier in beeld

DOE MEE AAN ATELIER IN BEELD – een nieuw open atelierweekend!

Op 7, 8 en 9 mei 2021 lanceert Kunstwerkt een gloednieuw project: Atelier in Beeld, een open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel. Ben je beeldend kunstenaar of coördinator van een atelierorganisatie en wil je jouw werkplek tonen? Of wil je inspirerende plekken ontdekken waar je het werkproces van een beeldend kunstenaar van dichtbij kan zien? Dan is Atelier in Beeld helemaal iets voor jou!

Klodders verf en potloodschilfers

Een atelier kan vele vormen aannemen. Het is een werkplek waar je de sporen ziet van het maakproces: penselen en klodders verf, geslepen potloden en potloodschilfers, weefgetouwen en garen, resten klei en een pottenbakkersschijf, een drukpers en inktvlekken… Sommige kunstenaars werken in een grote loods, een aparte kamer in het huis, een leegstaand pand, of gewoon aan de keukentafel. Eén ding hebben al deze verschillende plekken gemeen; er is tijd en rust om te werken.

Wil je deelnemen?

Ben je beeldend kunstenaar, een student of leerkracht in het deeltijds kunstonderwijs, de begeleider of kunstenaar in een zorginstelling met een atelier, medewerker van een jeugdhuis met een atelierwerking, een coördinator of lid van een groepsatelier…? Kortom, heb je een link met een atelier voor beeldende kunst en ben je enthousiast om de deuren van je atelier open te gooien voor het publiek?

  • Neem dan deel aan Atelier in Beeld! Van 11 januari 2021 tot en met 15 februari 2021 kan je je via het formulier op de website Je vindt er ook alle voorwaarden om deel te nemen. Deelnemen is alvast gratis.

Atelier in Beeld in de Merode

De intergemeentelijke culturele samenwerking de Merode wil de kunstenaars in haar regio extra aanmoedigen om deel te nemen aan Atelier in Beeld. We plannen extra activiteiten voor publiek én kunstenaars en promotie i.k.v. Atelier in Beeld zodoende jullie werk beter bekend te maken in de eigen streek.
Verschillende ideeën liggen klaar: een fietstocht tussen de ateliers, workshops, een bustoer, … en ook een ontmoeting tussen de kunstenaars onderling. Wat het exact wordt, is ook afhankelijk van jou, van jouw deelname en wat voor jou kan.
Aarzel je? Ik overtuig je graag.
Wil je meer info? Doe zeker een mailtje of we bellen even.

  • Coördinator IGCS de Merode
    Falke Lambrechts
    0472/294031
    lambrechts@de-merode.be

 

Corona?

Begin mei? Gaat dat wel mogen?
We zijn ervan overtuigd dat we heel wat activiteiten i.k.v. Atelier in Beeld coronaproof kunnen organiseren. De bestaande draaiboeken worden benut. Een openstelling van een atelier kan je coronagewijs vergelijken met een kleine expo of zelfs met het openhouden van een winkel. Daar kunnen we nu reeds naartoe. We zijn nog voorzichtig om ons uit te spreken over welke maatregelen we exact nemen en welke activiteiten er definitief zullen plaatsvinden. Maar op een of andere manier zullen de ateliers in beeld komen.

 

 

Design & development by Common Ground