Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Kempens Karakter lanceert 3 nieuwe vacatures

De projectvereniging Kempens Karakter is een intergemeentelijk samenwerkingsverband van de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. Voor die 12 gemeenten ontwikkelen we een kwaliteitsvolle, ambitieuze en inspirerende erfgoedwerking.

Om de werking te versterken, is Kempens Karakter op zoek naar verschillende nieuwe collega’s.

Geïnteresseerd?

Erfgoedcel Kempens Karakter bekommert zich sinds 1 januari 2009 om het cultureel erfgoed van de regio. Als coördinator, netwerker en makelaar ontpopte de erfgoedcel zich tot een sterke katalysator voor de erfgoedwerking in de regio. De ontwikkeling van prikkelende publieksprojecten, de versterking van de zorg voor het erfgoed en advies/begeleiding op maat zijn hierbij belangrijke speerpunten.
Wil je als erfgoedmedewerker bij de erfgoedcel aan de slag: vacature_erfgoedmedewerker_EGC

IOED Land van Nete en Aa zet zich sinds 1 januari 2018 in voor het archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed van de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lille, Olen en Vorselaar. De IOED brengt het onroerend erfgoed beter in beeld door publiekswerking en sensibilisering. Voor het middenveld, de gemeenten en hun inwoners neemt de dienst een
adviserende en ondersteunende rol op.
Voor de werking van de IOED is Kempens Karakter op zoek naar een halftijdse erfgoedmedewerker.
Heb je een passie voor onroerend erfgoed, kijk de vacature bij IOED Land van Nete en Aa snel na: vacature_erfgoedmedeweker_IOED

De afgelopen jaren besteedden Kempens Karakter en haar partners heel wat aandacht aan het diamantair erfgoed van de regio. Overal zijn de sporen van ‘het steentje’ nog tastbaar aanwezig, maar de belangrijkste ankerpunten zijn ongetwijfeld het Kempens Diamantcentrum in Nijlen en de diamantcollectie in Grobbendonk. Op www.briljantekempen.be vindt u meer informatie over het Kempense diamantverhaal. De komende jaren wil de erfgoedcel sterk inzetten op het (participatief) inventariseren en waarderen van collecties rond ambachten, agrarisch erfgoed en diamantair erfgoed. Voor de werking zoekt Kempens Karakter een voltijdse projectmedewerker voor 2 jaar.
Ben jij iemand die kennis heeft rond waarderen en inventarisatie: vacature_projectmedewerker_EGC

Meer info?

Kempens Karakter, Nederrij 135, 2200 Herentals, info@kempenskarakter.be, 0474/65 42 87

Design & development by Common Ground