Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

Natuurpunt zoekt partner voor Bierhoeve

Zoektocht naar partner

In het natuurgebied Averbode Bos en Heide ligt nog een stuk erfgoed, de Bierhoeve. Om een duurzame toekomst voor de gebouwen en de site te verzekeren, is Natuurpunt op zoek naar een partner voor de renovatie en latere uitbating.

Natuurpunt heeft de ambitie om de site de Bierhoeve tijdens de komende jaren een nieuwe bestemming te geven.

Gezien de uitzonderlijke ligging, waarde en het grote potentieel van de site is een nieuwe bestemming wenselijk. Om een duurzame invulling van de gebouwen te realiseren wil Natuurpunt de invulling, het onderhoud en het gebruik van de eigendom overdragen aan een (private) partner (al dan niet in samenwerking met Natuurpunt en/of andere partners).

De site van de Bierhoeve bestaat uit een woonhuis, 2 stallen, een bakoven, een weide, akker, moestuin en boomgaard. Natuurpunt zal de renovatie van een stal uitvoeren. Voor de rest van de site zoeken we dus nog een partner.

Mogelijk geïnteresseerden mogen altijd contact opnemen met Stein Temmerman, stein.temmerman@natuurpunt.be, 0499-75 23 84.

Meer info: https://www.natuurpunt.be/nieuws/natuurpunt-zoekt-partner-voor-bierhoeve-20200921

 

Design & development by Common Ground