Laat je leiden langs kastelen en abdijen

Landschapspark de Merode was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen.

Landschapspark de Merode is een rijk van rust, waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete.

Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen.

PRINSHEERLIJK – een erfgoedboek over het gebied de Merode

Op de Merodehappening van 14 september werd ‘Prinsheerlijk. Een erfgoedboek over het gebied de Merode’ gelanceerd. Dit boek vertelt het verhaal van het gebied de Merode, van de inwoners en het rijke erfgoed. Het is een mix van anekdotes, historische feiten en mooie plaatjes van erfgoedplekken. Geen traditioneel boek uitsluitend voor de erfgoedliefhebbers, maar wel voor alle inwoners van de streek. Het kwam tot stand dankzij de samenwerking binnen het Europese Interreg IVb project Rural Alliances waarbij de lokale erfgoedorganisaties uit de Merode, de Strategische Projectorganisatie Kempen en de Vlaamse Landmaatschappij de handen in elkaar sloegen met schrijver Glenn Geeraerts om het erfgoedboek te maken.

cover (717 x 1200)

Je vindt alle informatie over het boek en het boek als e-book op deze pagina

Bekijk de locatie op de kaart »

Design & development by Common Ground